ÎNTOARCEREA POPOARELOR MIGRATOARE ŞI MENUMORUŢII

Gohungeaslavbulungpecumtătu
Este formula prin care zeci de mii de copii au învăţat succesiunea popoarelor migratoare pe teritoriul României în perioada 230-1100 e. n.
Timp de mai bine de 800 de ani teritoriul actualei Românii a tot fost tranzitat de popoare în căutarea unul loc de stabilire, cum a fost cazul gepizilor, cumanilor, pecenegilor, sau în expansiune sau goniţi de alţii de pe propriile locuri de formare, cum a fost cazul avarilor, ungurilor, Hunilor, goţilor tătarilor, turcilor. Unii în trecerea lor pe aceste meleaguri au şi lăsat câte ceva, ba o o cloşcă, ba un meşteşug, ba un obicei, un nărav, alţii au luat cam tot ce puteau căra cu ei în goana cailor, sau căruţelor cu covilitir, fie grâne, sare, miere, bucate, animale, fie aur, femei, copii. Şi unii şi alţii au influenţat, uneori ajustat dar nu modificat şi nici schimbat modul de a fi al locuitorilor sau soarta populaţiei băştinaşe.
Mulţi dintre cei trecători şi vizitatori ai acestor meleaguri s-au stabilit şi au pus bazele actualelor state europene unele dintre ele aflate în topul naţiilor lumii şi acestea ar putea mulţumi României că nu s-a lăsat ocupată de cei ce le-au dat lor nume şi renume mai târziu.
Deci România, Dacia pe vremea acelor timpuri a fost o zonă de tranziţie mai de voie mai de nevoie pentru o serie de popoare venite din Asia, zonele actualei Chine, Mongolia sau a Uralilor. Cum spuneam, unii dintre cei ce ne-au vizitat au plecat luând cu ei cât au putut duce. O parte au revenit de-a lungul istoriei ca să mai ia, fie ca vecini stabiliţi peste graniţă, fie ca imperii flămânde. Aşa se face că aurul sarea, carnea, grânele, mai târziu petrolul, mierea şi laptele românesc au hrănit uneori chiar exagerat stomacurile hămesite ale urmaşilor urmaşilor foştilor huni, goţi, slavi, turci, unguri, care ca şi lupul se întorceau periodic la stâna de unde au mai prădat. Parafrazând, o celebră expresie, România nu a fost numai prada lor ci şi a urmaşilor urmaşilor lor, în vecii vecilor.
Ar fi trebuit ca după sute, mii de ani, setea şi foamea nemâncaţilor să se fi micşorat, sau bunul simţ şi gradul de civilizaţie atins, noile legi internaţionale, europene, mondiale, să le fi oprit sau interzis dorinţele sau obiceiurile sau măcar scăderea resurselor şi a micşorarea sacului să îi facă să nu mai întindă mâna după bunurile altora, dar nici vorbă. Într-o complicitate europeano-atlantico-asiatică urmaşii vechilor popoare migratoare îşi retrimit armatele, hoarele de bancheri, investitori, corporaţii firme de prospecţiuni să caute, să scormonească, să ia, să sugă, să stoarcă şi ultima picătură de apă, lapte, aur, petrol, gaze, lemn, pământ, carne, inteligenţă de pe aceste pământuri pe cere toţi le-au râvnit, le-au exploatat de-a lungul istoriei, dar nu le-au putut stăpâni sau distruge definitiv.

Menumoruţii din fruntea statului se pleacă în faţa hoardelor barbare neputincioşi, semnând acte de supunere, dând liber la jafuri pe care le legalizează prin avize de mediu şi acte de cesiune abuzive, măritându-şi conştiinţele cu şperţul celor care ne violează drepturile, pământurile, viaţa, lăsând locuitorii să se zbată şi să se apere cum pot împotriva acestora, dar fără nici o şansă de izbândă atâta vreme cât statul Menumoruţilor se vinde şi îşi vinde cetăţenii de dragul scaunului.
Gohungeaslavbulungpecumtătu. Lipseşte cineva de la festin ? Nu, căci toţi reprezentanţii şi urmaşii urmaşilor lor sunt la marea masă succesorială, care consfinţeşte prin trădarea Menumoruţilor decesul unei naţii, pomana unui teritoriu care seacă cu fiecare minut. Picătură cu picătură se scurge viaţa acestui neam picătură cu picătură se evaporă apa acestui pământ din Izvoare şi Pungeşti nenumărate care ne vor lăsa cu ochii în soare pe un pământ uscat, arid, crăpat ca palmele truditorilor pământului de odinioară. Peste toate se aplică acuma picătura chinezească, ultima şi cea mai penetrantă pentru că este de neoprit. Sunt răscolite mormintele neamului, singurele care mai aminteau prin crucile şi oasele din pământ că aici cândva a locuit un popor mândru şi neîngenunchiat.

Menumoruţii zilelor noastre şi-au dat nu doar fetele în mâinile poftelor cotropitoare ci şi pe urmaşii urmaşilor neamului în vecii vecilor. În locul fetei lui Menumorut găsim acuma Oltchim, Sidex, CFR, Phoenix Baia Mare, Ampelum Zlatna, Electroputere, Alro Slatina, Cuprumin, şi mii de alte inteprinderi privatizate iar în locul lui Zulta, au apărut Chevron, RMGC, OMV, Gazprom, şi sute de alte firme ale urmaşilor urmaşilor Gohungeaslavbulungpecumtătu!

©2013 Marin Neacşu